Teresa i Zbigniew
Tadeusiak
Pochodzące ze Żmigrodu warzywa Państwa Tadeusiaków to gwarancja jakości i doskonałego smaku. Na 40 hektarach wraz z synami uprawiają oni fasolę szparagową i bób. Gospodarstwo położone jest w Dolinie Baryczy, gdzie naturalne warunki i specyficzny mikroklimat sprzyjają uprawie roślin strączkowych.
Aby warzywa w momencie zbioru były odpowiedniej jakości, fasolę wysiewa się partiami co dwa tygodnie, dzięki czemu przez cały sezon jest ona świeża i delikatna.
Iwona i Paweł
Zakrzewscy
Iwona i Paweł Zakrzewscy uprawiają paprykę w 60 tunelach foliowych. Tradycja uprawy tego warzywa na terenie woj. mazowieckiego sięga 40 lat i prowadzona jest w niemal niezmiennej technologii.
Często są to gospodarstwa rodzinne, oparte na pasji i tradycji, w których prace pielęgnacyjne odbywają się ręcznie. Pełnia zbiorów papryki przypada w miesiącach sierpień i wrzesień.
Mariusz
Rechnia
Pan Mariusz oferuje pyszne i zdrowe pomidory malinowe. Dzięki sterowaniu klimatem i ochronie biologicznej utrzymuje warzywa w dobrej kondycji, stosując przy tym znacznie mniej środków ochrony roślin.
Renata
Jędrzejczak
Już od 10 lat Pani Renata uprawia w swoim gospodarstwie kalafiora, brokuła, marchew, rabarbar i cebulę. Wszystkie uprawy są monitorowane pod kątem obecności szkodników i chorób, aby zapewnić odpowiednią jakość w trakcie zbioru.
Pani Renata to jeden z naszych najbardziej zaufanych lokalnych dostawców.
Skontaktuj się z nami
Masz pytania lub wątpliwości? Chętnie pomożemy i odpowiemy na Twoje pytania.